Sindromul bebelușului mormăit – Iată ce ar trebui să știți

Sindromul Grunter Baby (GBS) poate suna ca o boală serioasă, dar este de fapt mai normal decât credeți. Există o mulțime de lucruri pe care copilul tău le învață. Pe măsură ce se dezvoltă, descoperă alte lucruri pe parcurs, precum mișcări și zgomot care sunt complet noi pentru ei. Unul dintre lucrurile pe care și -au dat seama că au controlul asupra mișcării intestinale. Un mod în care descoperă că pot face acest lucru este prin mormăit. Grunting înseamnă pur și simplu că copilul nu și -a dat seama cum să relaxeze podeaua pelvină în timp ce folosea presiunea abdominală pentru a muta obiectele prin sistemul său digestiv. Mușchii abdominali nu sunt complet dezvoltați, iar bebelușii trebuie să se ridice cu diafragma împotriva cutiei lor de voce închisă, care creează zgomotul mormăit.

Deci, ce este sindromul mormăit pentru bebeluși? Este un indiciu al constipației? Îți spune că intestinele bebelușului tău funcționează defectuos? Este pur și simplu o idiosincrasie pe care o afișează unii bebeluși? Sau, este o problemă serioasă a intestinului? La fel ca multe alte afecțiuni de care suferă oamenii, sindromul mormăit pentru bebeluși (GBS) este un diagnostic de excludere.

Sindromul bebelușului mormăit: cauze, simptome și tratament

Este normal mormăit pentru bebeluși?

Gruntingul nou -născutului este destul de normal. Nou -născuții descoperă mormăirea atunci când folosesc presiunea abdominală pentru a împinge cocoșul sau gazul prin sistemul lor. Aceasta este o abilitate pe care o dezvoltă, deoarece acei mușchi sunt subdezvoltați în acest moment. Când bebelușii încep să mormăie, s -ar putea să -și mute intestinele. Poate apărea și în timp ce dorm. Poate fi distractiv pentru părinții care își au nou -născuții în dormitorul lor pentru primele luni.

Odată ce copilul tău începe să mormăie, vor continua să o facă în timp ce învață cum să -și treacă scaunul. Există unii care numesc acest sindrom mormăitor pentru bebeluși din cauza sunetului pe care îl fac.

Care sunt cauzele?

Pentru a avea o mișcare a intestinului, un adult va relaxa podeaua pelvină și va folosi mușchii abdominali pentru a muta scaunul prin intestin. Cu toate acestea, este nevoie de mult mai multă muncă, deoarece bebelușii lucrează la consolidarea mușchilor pentru a face acest lucru. Presiunea pe care o aplică împinge diafragma împotriva cutiei vocale, ceea ce duce la un zgomot mormăitor.

Care sunt simptomele sindromului mormăitor pentru bebeluși?

GBS nu este constipație. În general, nou -născuții care mormăie trec scaun moale. Face parte din proces, mai degrabă decât disconfortul scaunului dur și uscat.

Iată câteva lucruri pe care le -ați putea vedea când copilul dvs. încearcă să aibă o mișcare intestinală:

Țipând

Plângând

Scârțâind pe față

Încordare

Făcând pumnii

Întorcându -se roșu sau violet

Stoarându -și mușchii abdominali

Care este tratamentul sindromului mormăitor pentru bebeluși?

Deoarece GBS nu este o boală și majoritatea bebelușilor nu se confruntă cu niciun disconfort, nu există un tratament recomandat pentru aceasta. Odată ce un nou -născut învață cum să relaxeze podeaua pelvină, mormăirea care apare la trecerea scaunului se va reduce și se va opri cu totul. Un copil poate avea aproximativ 3 luni când în sfârșit încetează să mormăie din cauza mușchilor intestinali mai dezvoltați.

Exercițiu ”„ Ajută -ți copilul să se întindă și să -și lucreze abs și picioarele

Baie caldă ”„ Pentru a ajuta la relaxarea copilului

Masaj ”„ Acest lucru poate ajuta la creșterea fluxului de sânge și a funcționării la intestin

Hidratare ”„ Constipația este un semn de deshidratare

Modificări dietetice ”„ Sucurile de fructe sunt grozave pentru ca un intestin să se deplaseze de -a lungul

WINDI trecătorul de gaz – dacă credeți că gazul este cauza, consultați Windi care vă poate ajuta pe micuțul vostru.

Mai sus sunt modalități de a facilita trecerea bebelușilor, cu toate acestea, nu sunt recomandate pentru utilizare frecventă, deoarece poate descuraja dezvoltarea necesară a unui copil atunci când vine vorba de forța musculară și de a învăța cum să poo.

Când ar trebui să fii îngrijorat?

Semne de disconfort, mai ales după mâncare. Gruntingul poate apărea atunci când alimentele în stomac crește în esofag, cum ar fi cu reflux acid sau reflux gastroesofagian (GER).

Grunting asociat cu febră

Nările evazate

Grunturile apar în timpul respirației care nu are legătură cu o mișcare a intestinului. De exemplu, bebelușul tău mormăie la sfârșitul respirației ca o modalitate de a șterge căile respiratorii blocate.

Mormăind în timp ce respiră greu și repede, ca și cum ar fi respirat

Semne de suferință, inclusiv tentă albastră în buze și limbă

Nou -născuții cu aceste simptome au nevoie de asistență medicală imediat.

Rețineți că, deoarece bebelușii tind să mormăie din orice motive. Prin urmare, nu puteți presupune doar că copilul dvs. are GBS. Este ușor să confundați GBS cu alte lucruri precum constipația, refluxul acid, problemele respiratorii sau o boală sau o infecție.

Concluzie

Noi părinți vor avea întotdeauna acele momente în care zgomotele lor bebelușii lor îi fac speriați. Sindromul bebelușului mormăit este pur și simplu o problemă a copilului tău să învețe cum să treacă confortabil scaunul. Poate dura timp, poate mai mult timp decât ți-ai dori, dar dacă copilul tău nu devine constipat cronic sau altfel bolnav, o verificare bine a copilului este tot ce ai nevoie pentru a-ți pune mintea în largul tău.

Ați putea dori, de asemenea:

Câte lapte va avea nevoie de copilul meu? Un ghid pentru anul 1!

Cum să evitați erupția cu scutece + cel mai bun diaper erupție cremă

Alimentarea clusterului; cum să te descurci cu fiecare din cele 3 faze

Pin pentru mai târziu:

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *